Kan Verstappen dit seizoen nog meedoen om het wereldkampioenschap?

Er is op dit moment nog één Grand Prix te gaan voor we de zomerstop ingaan, dit is de Grand Prix van Hongarije op de Hungaroring. In deze zomerstop kunnen we de balans gaan opmaken over hoe alle teams en coureurs het hebben gedaan tijdens de eerste 12 van de 21 races, voordat er begin september weer geracet gaat worden op het circuit van Spa Francorchamps in België. Nu Max Verstappen twee van de laatste drie races gewonnen heeft wordt de vraag steeds meer gesteld of hij dit jaar nog mee kan strijden om het wereldkampioenschap, is deze vraag terecht?

De eerste GP’s van 2019

Hoewel Verstappen en Red Bull sterk begon aan het seizoen met een derde plek in Australië, zijn ze nooit echt in de buurt gekomen van de Mercedessen en soms zelfs de Ferrari’s. Verstappen heeft het met een derde plek in Barcelona en voor de rest alleen maar vierde en één vijfde plek uitstekend gedaan, volgens veel mensen is hij dan ook boven het niveau van zijn auto uitgestegen en heeft hij het absolute maximum uit zijn auto gehaald. Monaco was de eerste race waar Verstappen echt mee kon doen om de overwinning. Hij was tijdens de race misschien wel het snelste op het gebied van race pace maar op Monaco is het nou eenmaal heel moeilijk in te halen, zeker als er een overmachtige Mercedes voor je rijdt. Verstappen kwam in Monaco als tweede over de finish maar werd door een 5 seconde penalty uiteindelijk nog teruggezet tot de vierde plek. Mercedes won de eerste 8 Grand Prix’s en waren tijdens de kwalificaties en meestal ook op het gebied van race pace de veel snellere, toen kwam de GP van Oostenrijk.

De laatste drie GP’s

Waar Verstappen en Gasly tijdens de eerste 8 Grand Prix’s veel klaagde over een gebrek aan balans en grip, was dit door een nieuwe voorvleugel en enkele andere updates die in Oostenrijk werden ingezet ineens opgelost. De RB15 van Verstappen lag ineens veel beter op de weg, dat er meer grip en een betere balans was, was tijdens de race goed te merken. Hoewel de start dramatisch was, reed Verstappen uiteindelijk van de zevende naar de eerste plek. Vooral de tweede stint op de medium banden was zeer indrukwekkend, hij was duidelijk de snelste op het circuit en haalde op de baan beide Ferrari’s en de Mercedes van Bottas in. Hij reed contant binnen enkele ronden gaten van meerdere seconden op zijn concurrenten in, drie rondes voor het einde nam hij de eerste plek over van Charles Leclerc.

Tijdens de Grand Prix op silverstone was hij waarschijnlijk op de tweede plek geëindigd, ware het niet dat Vettel hem van de baan reed waardoor hij vijfde werd. Of hij mee kon doen om de overwinning zullen we nooit weten, omdat hij nooit echt zijn eigen race pace heeft kunnen rijden omdat hij constant in gevecht was met een Ferrari. Tijdens de laatste race op Hockenheim behaalde Verstappen in een knotsgekke regenrace weer de overwinning terwijl Mercedes in de race ontzettend veel pech had, Hamilton behaalde uiteindelijk maar 2 punten tegen de 26 van Verstappen. Door deze race heeft hij de laatste twee van de drie races gewonnen. De aankomende race in Hongarije is ook een baan met veel bochten, iets waar zowel de Mercedessen als de Red Bull goed in zijn. Het wordt verwacht dat Verstappen ook hier mee kan doen om de podiumplekken.

kan hij nog mee strijden om de titel?

Na de zomerstop volgt snel de vierde motorupdate van Honda, dit belooft een grote te zijn. Waarschijnlijk zal deze tijdens de Italiaanse Grand Prix op Monza achter in de Red Bull worden gelegd, in de wandelgangen wordt er verteld dat dit een update van minimaal 25 PK is, hiermee hopen ze het gat met de concurrerende motoren verder of misschien wel definitief te dichten. Nu de Red Bull steeds sneller lijkt te gaan en door de verbeterde motor die er in komt te liggen wordt er veel gepraat over dat Verstappen misschien nog wel tweede kan worden of zelfs Hamilton kan uitdagen voor de titel. Dit lijkt echter nogal vergezocht, aangezien Hamilton een voorsprong van 63 punten heeft en de Mercedes lijkt nu nog de snellere auto, ook zijn ze zeer betrouwbaar.

Verstappen zal waarschijnlijk nog wel veel kunnen strijden om overwinningen maar het gat met Hamilton lijkt op dit moment onoverbrugbaar, in de Formule 1 weet je het echter nooit. De hoop lijkt dus gevestigd op 2020. Onrealistisch is dit niet, aangezien Honda zich blijft doorontwikkelen en ook Red Bull lijkt hun weg te hebben gevonden in de nieuwe aerodynamische reglementen. Het is dus te hopen dat Red Bull in 2020 sterk uit de winter komt, vaak lopen ze tijdens de wintertests en het eerst gedeelte van het seizoen teveel achter op de concurrenten, een achterstand die ze naarmate het seizoen vordert meestal weten te dichten.

Hoe repareer je een autoband? 

Oh nee, je hebt een lekke autoband! Dat komt altijd ongelegen. Reparatie van een autoband is niet simpel. Daarom laten veel mensen dit over aan professionals. En dat is ook zeker verstandig. Maar hoe repareer je een autoband? Wij leggen je graag uit hoe je dit zelf kunt doen, maar ook hoe de professional dit doet. 

Wanneer is de autoband nog te redden? 

Reparatie van een autoband is niet altijd mogelijk. Let goed op deze punten. 

  • Interne structuur van de autoband – Is de structuur van intern nog in orde? Dan is reparatie zeker mogelijk. Rijden met een lekke band of het simpelweg stallen van de auto met een lekke band kan de interne structuur beschadigen. 
  • Zit het lek op het loopvlak? De wang van de autoband moet intact zijn, anders reparatie niet meer mogelijk. 
  • Ook de diameter van het gat/lek is van belang. Is deze groter dan 6mm? Dan houdt het helaas op! Zulke grote gaten en scheuren kun je niet repareren. 

De autoband zelf repareren van buitenaf 

Een autoband zelf repareren kun je het beste doen van buitenaf. Hiervoor gebruik je een prop. Het is niet duur en simpel. Toch wordt dit zeker niet aangeraden door fabrikanten. Deze oplossing is vaak tijdelijk en bovendien controleer je hierbij niet de interne structuur. 

Maar het is een slimme oplossing als je snel iets moet! Volg de onderstaande stappen en jouw autoband is zo gerepareerd. 

  1. Uiteraard zoek je eerst het gat! Gebruik vervolgens een T-hendel. Hiermee maak je het gat schoon. 
  2. Duw een lont in de lont-houder en doe lijm op het lont. 
  3. Plaats de lont-houder in het gat, maar laat deze wel enkele centimeters uitsteken. 
  4. Langzaam haal je de lont-houder uit het gat. Zo vult het gat zich met het lont. 
  5. Het enige wat je nu moet doen, is het uitstekende gedeelte afsnijden. 
  6. De autoband is nu gerepareerd. Pomp de band op en controleer de bandenspanning regelmatig. Dit is namelijk geen langdurige oplossing. 

Hoe repareert een garage een autoband? 

Een garage zal de band nooit van buitenaf repareren. Dit is een tijdelijk oplossing. Bovendien wordt de interne structuur niet gecontroleerd van de autoband. Bij een goede reparatie is controle van de interne structuur zeker nodig. 

Een vakgarage zal eerst de band schoonmaken en borstelen. Daarna boren zij en vulkaniseren de champignon, waarna zij het afschot afsnijden. 

Deze oplossing is langdurig en wordt ook aanbevolen door fabrikanten. 

Volledig online een tweedehands auto kopen

Er wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van het internet. Zeker als het om online aankopen gaat. Steeds meer mensen winkelen online, in plaats van een fysieke winkel te bezoeken. Wij van www.bynco.com spelen hier graag op in, en bieden u de mogelijkheid volledig online uw lease occasion aan te schaffen.

Mogelijkheid tot inruiling van uw oude auto

Wij bieden u ook de mogelijkheid, uw oude auto bij ons in te ruilen. Dat kan interessant zijn, omdat de aanschafprijs van uw nieuwe auto daar mee daalt. U kunt geheel vrijblijvend een inruilvoorstel aanvragen. Wij gaan hier direct mee aan de slag, door contact op te nemen met onze 2 bedrijven van de inruilservice. U hoeft niet langs te gaan om te onderhandelen. Zij brengen ieder apart een bod uit wat u kunt accepteren. Geef ons wel uitgebreide informatie over uw inruilauto, zodat u een hoog bedrag terug kunt krijgen. Gaat u akkoord? Dan wordt de aanschafprijs verrekend met de inruilprijs, en ruilen wij direct de auto voor u om. Makkelijk en snel geregeld bij www.bynco.com!

Elke auto heeft zijn eigen keuringsrapport

De tweedehands auto’s die wij verkopen, zijn van zeer goede kwaliteit. Wij hebben DEKRA ingeschakeld om de keuringsrapporten op te maken. Met dit overzicht kunt u precies zien waar de auto vandaan komt, en wat de toestand van de auto is.

Via Pricewise gemakkelijk uw auto financieren

Via Pricewise kunt u gemakkelijk uw auto laten financieren. Heeft u een lease occasion naar wens gevonden? Vul dan de gegevens in via de website van Bynco, en kijk of u in aanmerking komt voor een leenbedrag. Zo ja, dan is alles zo geregeld. Bestel eenvoudig de auto die u graag wilt hebben, en geef aan het einde van het bestelproces ‘betalen met financiering door’. U wordt daarna automatisch doorgestuurd naar de website van Pricewise, waar u zelf de financiering verder regelt. Geen zorgen over concurrentie. Uw auto wordt 7 dagen voor u gereserveerd, totdat de betaling geregeld is.

 

De perfecte elektrische fiets voor mijn vader.

Mijn vader wordt binnenkort zestig en nu willen we hem met de hele familie een mooi cadeau geven. Mijn moeder heeft de afgelopen tijd een beetje zitten vissen wat hij een leuk cadeau zou vinden. En nu blek dat hij graag een elektrische fiets zou willen hebben. Hij is de laatste tijd wat slechter ter been en sneller moe dus dat vonden we als familie ook een goed idee. Mijn vader heeft altijd veel gefietst en op deze manier kan hij dat ook blijven doen.

Zo kwam het dus dat ik afgelopen donderdag met mijn moeder naar de fietsenwinkel ging om ons te laten voorlichten. Waar moet je eigenlijk opletten bij een elektrische fiets en welke modellen zijn er eigenlijk? Ik moet zeggen dat we allebei echt verbaasd waren hoeveel keuze er al is in dit soort fietsen. Ik wist helemaal niet dat er zo veel verschillende fietsen zijn. En zoveel modellen nieuwe elektrische fietsen, hier het overzicht. Wat dat was een van de eerste vragen van de winkelier. Hij vroeg hoe mijn vader de fiets ging gebruiken.

Er zijn namelijk stadmodellen. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de stad. Ze zijn relatief licht en wendbaar wat erg gemakkelijk is in de stad. Ze zijn niet te groot en hebben een lichte motor waardoor ze niet te hard gaan in de stad. De stad is over het algemeen ook vlak, dus je hebt niet zoveel kracht nodig om bijvoorbeeld een helling op te komen. Daarnaast hadden de modellen in de winkel een goede stevige bagagedrager om tassen aan vast te maken. Handig voor de boodschappen.

Er waren ook speciale mountainbike elektrische fietsen. Juist het tegenovergestelde van de stadsfiets. Dit warenechte robuuste fietsen gemaakt voor stoere tochten in ruiger gebied. De banden waren ook dikker voor meer grip en de motor was relatief zwaar om echt te kunnen ondersteunen bij het sportieve fietsen. Als laatste liet hij ons de transportfiets zien. Die zaten er qua uiterlijk ene beetje tussenin. Ook stevig en robuust, maar wel gemaakt voor op vlak gebied. Deze fietsen hadden een wat stoerder uiterlijk met een stevig frame en stevige bagagedrager.

Mijn moeder en ik kozen uiteindelijk voor het stadsfietsmodel. Hier vind je alle nieuwe elektrische stadfietsen in de aanbieding. Mijn ouders wonen tenslotte in de stad en daar zal mijn vader hem ook het meeste voor gebruiken. Zo kan hij zijn dagelijkse ritjes naar de winkel gewoon blijven doen ook al wordt hij nu een dagje ouder.

 

Mijn ervaringen Porsche 997 4S Coupe 2009 importeren uit België

Het WK voetbal is nu reeds beginnen. Nederland is er niet bij. België wel. De Belgen doen het niet alleen op voetbal vlak beter. Ook qua auto’s lijkt het daar een stuk fijner land te zijn. Een paar maanden terug zat ik namelijk een beetje te browsen op het internet. Stuitte ik op de site AutoScout24.be. Beetje rondneuzen. Kwam ik ineens een super dikke Porsche tegen. Voor minder dan halve ton! Echt waar. Het eerste dat ik deed was mezelf even in de arm knijpen. Van de verbazing bekomen, zag ik dat de Porsche maar net over de grens stond. Heel ver rijden was het dus ook niet (ik woon in Brabant).

Contact opgenomen met de verkoper. En wilde de bolide wel eens in levende lijve aanschouwen. Leuke verkoper, aardige vent. Test ritje was mogelijk en ik was direct om kan ik je vertellen. Een week of twee later heb ik de uiteindelijke aankoop verricht. Wat papierwerk. Zelf de auto opgehaald en naar NL gereden. Nu paar maanden verder geen spijt van de aankoop. Deze auto had ik never nooit in Nederland kunnen aanschaffen, veel te duur! Maar zelfs met BPM enzo en extra werk is het nog de moeite waard om die auto bij onze zuiderburen te scouten en op te halen. Een collega van werk heeft dit zelfde gedaan maar dan in Duitsland. Ook dat was een goede ervaring voor hem. Ikzelf heb daar geen zin in, ik kan die Duitsers niet uitstaan. Ik spreek ook 0.0 Duits, dus dat is sowieso problematisch.

Enfin een neef van mij die heeft helemaal niets met auto’s. Maar hij heeft er wel een nodig om naar werk te rijden. Hij wou dus gewoon een gedegen auto voor een zo voordelig mogelijke prijs. Hij heeft wel enige voorkeur voor Renault als francofiel zijnde. Ach we zullen maar zeggen alle mensen kennen gebreken. Enfin hij heeft maar weinig tijd en dus weinig kaas gegeten van auto zaken. Hij koos er dus voor om een 2e hands auto (Renault) uit België te laten importeren. Uitbesteden aan een professioneel bedrijf dus. Dat ging super vlot. En kostte ook relatief weinig. De kosten van het laten importeren werden er makkelijk uitgehaald.

Ik zit er over na te denken. Ik dan de volgende keer dat ik een nieuwe auto nodig heb. Dat ik dan ook een Porsche laat importeren uit buitenland. Waarom niet? Het leven is kort toch.

Waarom heb je een achterbumperbeschermer

Heerlijk de zomer, tijd voor vakantie! Op naar Schiphol met de auto om het vliegtuig te pakken naar Spanje.

Je hebt je koffer ingepakt en gooit eerst die van je vrouw achterin, om vervolgens met je eigen koffer die je ook achterin wilt gooien, raak je toch nog net de bumper tijdens het wat te enthousiast achterin gooien van je koffer.

Ai, net geraakt? Toch iets meer dan net, een diepe lange kras is zichtbaar op je achterbumper. Ineens heb je niet zo veel zin meer in je vakantie. Je bent nu meer bezig met hoe je dit ongedaan kan maken. Dit gun je natuurlijk niemand, maar er is een manier waarop je dit kunt voorkomen; de “Achterbumperbeschermer”. Deze strip zorgt ervoor dat je zonder gevaar voor krassen van alles achterin kunt leggen. Of je nu op vakantie gaat met je koffers, of tijdens de verbouwing van je droomhuis je de perfecte tegeltjes voor je badkamer hebt gevonden. Zonder bang te hoeven zijn voor beschadigingen kun je alles achterin leggen.

 

Universeel of op maat gemaakt?

Natuurlijk zijn er voor specifieke automerken en typen auto’s op maat gemaakte bumperbescherming, maar je kunt natuurlijk ook een universele achterbumperbeschermer nemen en deze voor jouw auto passend maken.

Tip: Roestvrijstaal achterbumperbeschermer GOEDKOOP

Natuurlijk zijn metalen achterbumperbeschermers niet zomaar op maat te maken, dus moet je dan vooral denken aan de rubberen achterbumper bescherming. Deze is supersnel en gemakkelijk te installeren. Hoe je de achterbumperbeschermer installeert hangt er natuurlijk vanaf welke soort je wilt installeren. Soms zal je gebruik moeten maken van de bevestigingsmiddelen die meegeleverd worden in de vorm van boutjes en moertjes.

Vaak is het echter zo dat je strips eenvoudigweg met de dubbelzijdige tape vastgeplakt kunnen worden. Dan is het slechts een kwestie van goed schoonmaken en vastplakken.

Check ook: stijlvolle bodykits goedkoop online

 

Welke look wil ik hebben?

Niet alleen heeft een achterbumperbeschermer de praktische functie van het beschermen tegen krassen, ook kan de juiste achterbumperbeschermer je auto stijlvoller maken. Je hebt keuze uit Carbon look, kunststof look, RVS look, en een verchroomde look.

Natuurlijk kun je ook altijd voor de meest praktische optie gaan, een transparante beschermingsfolie niet heel opvallend maar wel zeer beschermend tegen krassen.

 

De auto slotenmaker – een onbezongen Held

De overgrote meerderheid van bezitters van een auto blijven nooit stilstaan bij alle mogelijke situaties waarbij de onmiddellijke bijstand van een auto slotenmaker nodig is, tot ze zelf geconfronteerd worden met een specifiek noodgeval. De meeste chauffeurs weten wel dat een auto slotenmaker hen kan helpen als ze zichzelf buitensluiten uit hun auto maar slechts weinigen realiseren zich dat er echt heel wat meer diensten zijn die de auto slotenmaker kan aanbieden.

Als men als individu geconfronteerd wordt met een afgesloten auto, dan is dat echt wel een ernstige noodsituatie, ernstiger dan de meeste mensen inschatten. Het gevaar dat men loopt om niet in de auto te kunnen, mag niet onderschat worden en kan bijzonder hachelijk zijn voor vrouwen en oudere mensen die het meest vatbaar zijn voor diefstal en agressie. Ook de weersomstandigheden kunnen een mogelijk probleem vormen en buitengesloten zijn gebeurt blijkbaar nooit op een gepast ogenblik en een geschikte plaats. Een gekende slotenmaker zal onmiddellijk ingaan op elk verzoek voor hulp bij buitensluiting, en zal steeds ter plaatse komen in een goed herkenbare auto met geëigende identificatie. De meeste gekwalificeerde slotenmakers zullen in staat zijn om een gans nieuw set sleutels te snijden ter plaatse als dat nodig blijkt.

Elke auto slotenmaker kan die dienst van het snijden van sleutels aanbieden, maar slechts weinig chauffeurs weten hoe de sleutels van hun nieuw automodel eigenlijk werken. Omdat de sleutels met afstandsbediening en de ontstekingssleutels radio signalen gebruiken, moet een slotenmaker ook in staat zijn om sleutels met een transponder te programmeren anders zal de persoon in kwestie nog steeds zijn auto niet kunnen starten.

Een professionele slotenmaker voor auto’s zal ook in staat zijn om nieuwe sloten in de auto te installeren, en in het bijzonder in commerciële voertuigen die zeer moeilijk doeltreffend te beveiligen zijn. Nieuwe slotplaten kunnen op zich wel een uitdaging zijn, maar een bedreven auto slotenmaker kan dat gemakkelijk oplossen.

Wanneer men een auto slotenmaker kiest, moet de gebruiker er zeker van zijn dat deze een licentie heeft en over de nodige kwalificaties beschikt. Alle auto slotenmakers zouden moeten voldoende verzekerd zijn, voldoende professioneel zijn en steeds een geëigende identificatie bij zich dragen. Omdat een buitensluiting nooit op de gepaste tijd en plaats gebeurt, zou een auto slotenmaker 24 uur per dag en 7 dagen in de week moeten paraat staan om ter hulp te komen. Weinig mensen waarderen oprecht een auto slotenmaker tot dat ze zelf geconfronteerd worden met een noodgeval dat vlug verholpen wordt.

 

De droom van de klassieke auto

De klassieke auto van je dromen, je budget en je genot staat voor je. Je hebt luxe vermeden en geld opgespaard om het te kunnen bezitten en misschien heb je wel jaren gestoken in het opknappen van je klassieke auto, van een stuk roest waarvan je met bloedende knieën elke moertje hebt vervangen.

Nu ligt het voor je, opgeknapt en klaar om de weg op te gaan. Het is een herinnering uit vervlogen tijden die de beste zorg verdient die een klassieke auto nodig heeft.

Misschien zit op een dag je zoon of kleinzoon wel achter het wiel om de traditie voort te zetten die jij bent begonnen uit liefde voor klassiek auto’s.

10 adviezen bij vintage auto’s

1. Roest ontdekt? Verdwijn

De makkelijkste manier in problemen te voorkomen is om op zoek te gaan naar het bruine spul. Roest is een MOORDENAAR. Zodra je roest ziet zou je gelijk moeten verdwijnen. Zelfs als je weet hoe je het kunt repareren wordt het toch nooit meer zoals het ooit was. Je kunt panelen vervangen maar eenmaal een roestige auto, altijd een roestige auto. De auto zal nooit meer worden zoals hij ooit uit de fabriek rolde. Een plekje roest hier of daar maakt nog niet zo heel veel uit maar als je door de deuren of achterklep heen kunt kijken is de constatering dat je beter je geld uit kunt geven aan het vinden van een nieuwe auto. Anders wordt de auto een bodemloze put.

2. Controleer de gegevens

Zoek altijd naar auto’s waarvan de gegevens kloppen. Kort gezegd, ga op zoek naar auto’s waar de motor, transmissie en achteras allemaal overeenkomen met het VIN nummer van de auto. Auto’s die het waard zijn om in te investeren zijn altijd auto’s waarvan de gegevens kloppen. Hoe weet je of de gegevens kloppen? De meeste motoren hebben de laatste 6 cijfers van het VIN nummer gestempeld gekregen, dus dat is makkelijk te controleren. De transmissie en achteras zijn iets lastiger. Normaliter zijn ze voorzien van een dateringscode, waarvan je kunt controleren of deze overeenkomt. Als deze gegevens niet allemaal overeenkomen is het niet per se een probleem, maar de auto zal dan nooit zoveel opleveren als een auto waarvan alle gegevens wel kloppen. Je kunt nooit misschieten met een auto waarvan alle gegevens kloppen. Een veiligere investering.

3. Minder kilometers = meer waarde

Dit klinkt logisch: hoe minder kilometers er op de kilometerteller staan, hoe meer waarde een auto heeft. Maar kilometrage is niet een heel belangrijk gegeven. Je kunt ook veel minder geld uitgeven aan een auto met veel kilometers op de teller, je moet de auto dan alleen wel goed onderhouden. Maar dan nog is het kopen van een auto met een hoge kilometerstand iets voor gevorderden. Je kunt nooit fout zitten met een auto die nog niet helemaal uit elkaar valt van ellende. “vanuit een investeerder gezien, als je kijkt naar hoe je je geld gebruikt om nog meer geld te verdienen, zijn auto’s met een lage kilometrage een veilige belegging.”

4. Als je er niet per se in wilt rijden dan hoef je hem ook niet te kopen 

Volg altijd een kern strategie bij het uitkiezen van auto’s om in te investeren: koop wat je leuk vindt. Dealers die leven bij dit motto, en dit altijd ter harte hebben genomen zijn zelden teleurgesteld naar huis gegaan. aan de autodealers die bij autoveilingen duizenden euro’s hebben verloren zouden we willen vragen, “vond je die auto echt mooi, of heb je hem gekocht omdat je dacht dat je er geld mee kon verdienen?”

5. Doe je huiswerk

Dankzij de vele autoveilingen en het internet is er nu meer informatie beschikbaar over de klassieke auto branche dan ooit tevoren. We leven in het technologietijdperk waarin al deze gegevens beschikbaar zijn met slechts een klik op een muis. “Je kunt een modelnaam van een auto in elke zoekmachine invoeren samen met de woorden ‘gekocht voor’ en dan krijg je direct een schat aan informatie in de vorm van forumberichten en artikelen die geschreven zijn over dit type auto. Je kunt er echt veel informatie uithalen en daarmee bepalen of de auto iets voor jou is. Om je potentiele investering te vergelijken met recente verkopen, moet je nog wel de conditie van de auto kunnen inschatten.

6. Denk klein

Sommige modeltypen zijn in veel kleinere series dan anderen gebouwd. Eigenlijk wil je een auto die de fabrikant niet in massa heeft geproduceerd (zeg 5000 versus 100,000 van een soortgelijk model). Hoe lager de productieaantallen, hoe hoger de waarde van die auto’s. afhankelijk van het soort en het model is er wel een boek uitgegeven met de productieaantallen, alle opties, hoeveel er gemaakt zijn in elke kleur. Het is echt bijzonder hoeveel details je te weten kunt komen. Met het internet kun je nog meer informatie achterhalen dan ooit tevoren.

7. Hoe zeldzamer de optie, hoe rijker de eigenaar

Het klinkt misschien raar maar zelfs iets als elektrische ramen op een auto die dat eerst niet had kan de waarde van de auto laten stijgen. Het kan pk-gerelateerd zijn, het kan met de elektrische ramen te maken hebben of met het comfort in de auto. In de jaren ’50, ’60, en ’70 kon je auto’s bestellen en ze zelf unieker maken. Als er een Mustang op een veiling staat waarvan er maar ‘een gemaakt is’, is dat meestal omdat er dan een mysterieuze optie aan toegevoegd is, en dat levert dan weer meer geld op dan alle standaard uitvoeringen.

8. Kleur is belangrijk

Kopers vinden de kleur van een auto belangrijk, zeker als het om een zeldzame kleurcombinatie gaat. Je zal verbaast staan hoeveel dat de waarde van een auto kan laten bepalen. Allen van de tv show ‘The Car Chasers’ kocht ooit een Ford Galaxy 500 XL omdat deze knalroze met een wit interieur had. “De auto had de originele kleuren en interieur”, herinnert hij zich. “De auto was door niemand minder dan Hugh Hefner besteld om te worden geschonken aan de Playmate van het Jaar. Die auto hebben we verkocht voor vier keer de waarde van wat zo’n auto normaal zou opleveren. Van zo’n auto is er maar een. Als je kijkt vanuit het perspectief van investeren, war dit een hele goede investering.

9. Benzineverbranders leveren geld op

Klassieke muscle cars met grote motoren verkopen als warme broodjes. Het geld zit tegenwoordig in de auto’s die voorzien zijn van motoren met een grote inhoud, en dat is cool. “Camaro’s, Corette’s, Chevelle’s, Mustangs… worden allemaal gezien als auto’s met grote motoren. Ze hebben meer liters inhoud en meer pk’s en werden minder geproduceerd dan de varianten met kleinere motoren. Je weet dat deze auto’s niet lang met een liter benzine doen. Maar deze auto’s leveren op termijn wel heel veel geld op.”

10. Auto’s uit de jaren ’80 zijn goede lange termijn investering

Laatst hoorden we Allen, uit de TV-serie Car Chasers, in een interview zeggen dat ‘je er hem niet op moet vastpinnen maar hij voorspeld dat de volgende trend in het verzamelen van klassieke auto’s de nu genegeerde auto’s uit het ‘Miami Vice’ tijdperk wordt.’ “Veel mensen zullen het niet leuk vinden wat ik ga zeggen maar de volgende auto voor verzamelaars wordt de jaren ’80 performance car,” aldus Allen. “De Camaro IROC-Z’s, Buick Grand National’s uit de jaren ’80. Nu zijn deze modellen nog heel betaalbaar en als je van dit soort auto’s houdt zou ik zeker aanraden om er nu een te kopen. Denk niet dat je dat volgende week al geld gaat opleveren. Het is een investering voor de komende 5 tot 10 jaar.”

Artikel mede mogelijk gemaakt door APS B.V: de autospecialist voor al uw auto onderdelen

 

Tweedehands auto’s te koop – tips voor online veilingen

1. Vraag de eigenaar of je de auto mag bekijken. Mensen die zelf niet de eigenaar zijn van de auto zullen naar alle waarschijnlijkheid weigeren. Zelfs als je geen plannen hebt om een bezoekje af te leggen, kan een verzoek om dit te doen je een aanwijzing geven hoe het hier mee staat.

2. Let op bij een auto die eigenlijk te goedkoop wordt aangeboden qua model en staat van onderhoud. Normaliter kosten auto’s die via online veilingen worden verkocht ongeveer 10 procent goedkoper dan bij een dealer. Maar als de auto dan aangeboden wordt voor de helft van de marktwaarde is dat wellicht te mooi om waar te zijn.

3. Controleer de transactiegeschiedenis van de verkoper om te kijken of ze goed bekend staan als het gaat om de verkoop van oldtimers, in het bijzonder de merken en modellen op de lijst. Als de verkoper een advertentie plaatst van een Chevrolet Corvette uit 1953 en hij daarvoor alleen nog maar camera’s heeft verkocht is het misschien beter om ergens anders verder te kijken.

4. Kijk uit bij verkopers die staan op betalingen via overschrijving. Het kan namelijk iemand zijn die een auto voor verkoop aanbiedt maar deze helemaal niet in bezit heeft. Dan plaatsen ze gewoon een foto van een auto die ze ergens op het internet gevonden hebben. Ze leggen vervolgens uit dat de auto in een ander land staat en dat de betaling per overschrijving dient te gebeuren. Zodra de verkoper het geld dan heeft ontvangen verdwijnt deze om nooit meer tevoorschijn te komen.

5. Pas op met veilingen die gebruik maken van foto’s waarvan het lijkt of ze uit een catalogus komen. Iemand die echt een auto wil verkopen zou ten minste de moeite kunnen doen om een foto van die te koop staande auto te nemen.

Artikel mede mogelijk gemaakt door GlasGarage; het contact om een voorruit te vervangen.