De auto slotenmaker – een onbezongen Held

De overgrote meerderheid van bezitters van een auto blijven nooit stilstaan bij alle mogelijke situaties waarbij de onmiddellijke bijstand van een auto slotenmaker nodig is, tot ze zelf geconfronteerd worden met een specifiek noodgeval. De meeste chauffeurs weten wel dat een auto slotenmaker hen kan helpen als ze zichzelf buitensluiten uit hun auto maar slechts weinigen realiseren zich dat er echt heel wat meer diensten zijn die de auto slotenmaker kan aanbieden.

Als men als individu geconfronteerd wordt met een afgesloten auto, dan is dat echt wel een ernstige noodsituatie, ernstiger dan de meeste mensen inschatten. Het gevaar dat men loopt om niet in de auto te kunnen, mag niet onderschat worden en kan bijzonder hachelijk zijn voor vrouwen en oudere mensen die het meest vatbaar zijn voor diefstal en agressie. Ook de weersomstandigheden kunnen een mogelijk probleem vormen en buitengesloten zijn gebeurt blijkbaar nooit op een gepast ogenblik en een geschikte plaats. Een gekende slotenmaker zal onmiddellijk ingaan op elk verzoek voor hulp bij buitensluiting, en zal steeds ter plaatse komen in een goed herkenbare auto met geëigende identificatie. De meeste gekwalificeerde slotenmakers zullen in staat zijn om een gans nieuw set sleutels te snijden ter plaatse als dat nodig blijkt.

Elke auto slotenmaker kan die dienst van het snijden van sleutels aanbieden, maar slechts weinig chauffeurs weten hoe de sleutels van hun nieuw automodel eigenlijk werken. Omdat de sleutels met afstandsbediening en de ontstekingssleutels radio signalen gebruiken, moet een slotenmaker ook in staat zijn om sleutels met een transponder te programmeren anders zal de persoon in kwestie nog steeds zijn auto niet kunnen starten.

Een professionele slotenmaker voor auto’s zal ook in staat zijn om nieuwe sloten in de auto te installeren, en in het bijzonder in commerciële voertuigen die zeer moeilijk doeltreffend te beveiligen zijn. Nieuwe slotplaten kunnen op zich wel een uitdaging zijn, maar een bedreven auto slotenmaker kan dat gemakkelijk oplossen.

Wanneer men een auto slotenmaker kiest, moet de gebruiker er zeker van zijn dat deze een licentie heeft en over de nodige kwalificaties beschikt. Alle auto slotenmakers zouden moeten voldoende verzekerd zijn, voldoende professioneel zijn en steeds een geëigende identificatie bij zich dragen. Omdat een buitensluiting nooit op de gepaste tijd en plaats gebeurt, zou een auto slotenmaker 24 uur per dag en 7 dagen in de week moeten paraat staan om ter hulp te komen. Weinig mensen waarderen oprecht een auto slotenmaker tot dat ze zelf geconfronteerd worden met een noodgeval dat vlug verholpen wordt.

 

De droom van de klassieke auto

De klassieke auto van je dromen, je budget en je genot staat voor je. Je hebt luxe vermeden en geld opgespaard om het te kunnen bezitten en misschien heb je wel jaren gestoken in het opknappen van je klassieke auto, van een stuk roest waarvan je met bloedende knieën elke moertje hebt vervangen.

Nu ligt het voor je, opgeknapt en klaar om de weg op te gaan. Het is een herinnering uit vervlogen tijden die de beste zorg verdient die een klassieke auto nodig heeft.

Misschien zit op een dag je zoon of kleinzoon wel achter het wiel om de traditie voort te zetten die jij bent begonnen uit liefde voor klassiek auto’s.

10 adviezen bij vintage auto’s

1. Roest ontdekt? Verdwijn

De makkelijkste manier in problemen te voorkomen is om op zoek te gaan naar het bruine spul. Roest is een MOORDENAAR. Zodra je roest ziet zou je gelijk moeten verdwijnen. Zelfs als je weet hoe je het kunt repareren wordt het toch nooit meer zoals het ooit was. Je kunt panelen vervangen maar eenmaal een roestige auto, altijd een roestige auto. De auto zal nooit meer worden zoals hij ooit uit de fabriek rolde. Een plekje roest hier of daar maakt nog niet zo heel veel uit maar als je door de deuren of achterklep heen kunt kijken is de constatering dat je beter je geld uit kunt geven aan het vinden van een nieuwe auto. Anders wordt de auto een bodemloze put.

2. Controleer de gegevens

Zoek altijd naar auto’s waarvan de gegevens kloppen. Kort gezegd, ga op zoek naar auto’s waar de motor, transmissie en achteras allemaal overeenkomen met het VIN nummer van de auto. Auto’s die het waard zijn om in te investeren zijn altijd auto’s waarvan de gegevens kloppen. Hoe weet je of de gegevens kloppen? De meeste motoren hebben de laatste 6 cijfers van het VIN nummer gestempeld gekregen, dus dat is makkelijk te controleren. De transmissie en achteras zijn iets lastiger. Normaliter zijn ze voorzien van een dateringscode, waarvan je kunt controleren of deze overeenkomt. Als deze gegevens niet allemaal overeenkomen is het niet per se een probleem, maar de auto zal dan nooit zoveel opleveren als een auto waarvan alle gegevens wel kloppen. Je kunt nooit misschieten met een auto waarvan alle gegevens kloppen. Een veiligere investering.

3. Minder kilometers = meer waarde

Dit klinkt logisch: hoe minder kilometers er op de kilometerteller staan, hoe meer waarde een auto heeft. Maar kilometrage is niet een heel belangrijk gegeven. Je kunt ook veel minder geld uitgeven aan een auto met veel kilometers op de teller, je moet de auto dan alleen wel goed onderhouden. Maar dan nog is het kopen van een auto met een hoge kilometerstand iets voor gevorderden. Je kunt nooit fout zitten met een auto die nog niet helemaal uit elkaar valt van ellende. “vanuit een investeerder gezien, als je kijkt naar hoe je je geld gebruikt om nog meer geld te verdienen, zijn auto’s met een lage kilometrage een veilige belegging.”

4. Als je er niet per se in wilt rijden dan hoef je hem ook niet te kopen 

Volg altijd een kern strategie bij het uitkiezen van auto’s om in te investeren: koop wat je leuk vindt. Dealers die leven bij dit motto, en dit altijd ter harte hebben genomen zijn zelden teleurgesteld naar huis gegaan. aan de autodealers die bij autoveilingen duizenden euro’s hebben verloren zouden we willen vragen, “vond je die auto echt mooi, of heb je hem gekocht omdat je dacht dat je er geld mee kon verdienen?”

5. Doe je huiswerk

Dankzij de vele autoveilingen en het internet is er nu meer informatie beschikbaar over de klassieke auto branche dan ooit tevoren. We leven in het technologietijdperk waarin al deze gegevens beschikbaar zijn met slechts een klik op een muis. “Je kunt een modelnaam van een auto in elke zoekmachine invoeren samen met de woorden ‘gekocht voor’ en dan krijg je direct een schat aan informatie in de vorm van forumberichten en artikelen die geschreven zijn over dit type auto. Je kunt er echt veel informatie uithalen en daarmee bepalen of de auto iets voor jou is. Om je potentiele investering te vergelijken met recente verkopen, moet je nog wel de conditie van de auto kunnen inschatten.

6. Denk klein

Sommige modeltypen zijn in veel kleinere series dan anderen gebouwd. Eigenlijk wil je een auto die de fabrikant niet in massa heeft geproduceerd (zeg 5000 versus 100,000 van een soortgelijk model). Hoe lager de productieaantallen, hoe hoger de waarde van die auto’s. afhankelijk van het soort en het model is er wel een boek uitgegeven met de productieaantallen, alle opties, hoeveel er gemaakt zijn in elke kleur. Het is echt bijzonder hoeveel details je te weten kunt komen. Met het internet kun je nog meer informatie achterhalen dan ooit tevoren.

7. Hoe zeldzamer de optie, hoe rijker de eigenaar

Het klinkt misschien raar maar zelfs iets als elektrische ramen op een auto die dat eerst niet had kan de waarde van de auto laten stijgen. Het kan pk-gerelateerd zijn, het kan met de elektrische ramen te maken hebben of met het comfort in de auto. In de jaren ’50, ’60, en ’70 kon je auto’s bestellen en ze zelf unieker maken. Als er een Mustang op een veiling staat waarvan er maar ‘een gemaakt is’, is dat meestal omdat er dan een mysterieuze optie aan toegevoegd is, en dat levert dan weer meer geld op dan alle standaard uitvoeringen.

8. Kleur is belangrijk

Kopers vinden de kleur van een auto belangrijk, zeker als het om een zeldzame kleurcombinatie gaat. Je zal verbaast staan hoeveel dat de waarde van een auto kan laten bepalen. Allen van de tv show ‘The Car Chasers’ kocht ooit een Ford Galaxy 500 XL omdat deze knalroze met een wit interieur had. “De auto had de originele kleuren en interieur”, herinnert hij zich. “De auto was door niemand minder dan Hugh Hefner besteld om te worden geschonken aan de Playmate van het Jaar. Die auto hebben we verkocht voor vier keer de waarde van wat zo’n auto normaal zou opleveren. Van zo’n auto is er maar een. Als je kijkt vanuit het perspectief van investeren, war dit een hele goede investering.

9. Benzineverbranders leveren geld op

Klassieke muscle cars met grote motoren verkopen als warme broodjes. Het geld zit tegenwoordig in de auto’s die voorzien zijn van motoren met een grote inhoud, en dat is cool. “Camaro’s, Corette’s, Chevelle’s, Mustangs… worden allemaal gezien als auto’s met grote motoren. Ze hebben meer liters inhoud en meer pk’s en werden minder geproduceerd dan de varianten met kleinere motoren. Je weet dat deze auto’s niet lang met een liter benzine doen. Maar deze auto’s leveren op termijn wel heel veel geld op.”

10. Auto’s uit de jaren ’80 zijn goede lange termijn investering

Laatst hoorden we Allen, uit de TV-serie Car Chasers, in een interview zeggen dat ‘je er hem niet op moet vastpinnen maar hij voorspeld dat de volgende trend in het verzamelen van klassieke auto’s de nu genegeerde auto’s uit het ‘Miami Vice’ tijdperk wordt.’ “Veel mensen zullen het niet leuk vinden wat ik ga zeggen maar de volgende auto voor verzamelaars wordt de jaren ’80 performance car,” aldus Allen. “De Camaro IROC-Z’s, Buick Grand National’s uit de jaren ’80. Nu zijn deze modellen nog heel betaalbaar en als je van dit soort auto’s houdt zou ik zeker aanraden om er nu een te kopen. Denk niet dat je dat volgende week al geld gaat opleveren. Het is een investering voor de komende 5 tot 10 jaar.”

Artikel mede mogelijk gemaakt door APS B.V: de autospecialist voor al uw auto onderdelen

 

Tweedehands auto’s te koop – tips voor online veilingen

1. Vraag de eigenaar of je de auto mag bekijken. Mensen die zelf niet de eigenaar zijn van de auto zullen naar alle waarschijnlijkheid weigeren. Zelfs als je geen plannen hebt om een bezoekje af te leggen, kan een verzoek om dit te doen je een aanwijzing geven hoe het hier mee staat.

2. Let op bij een auto die eigenlijk te goedkoop wordt aangeboden qua model en staat van onderhoud. Normaliter kosten auto’s die via online veilingen worden verkocht ongeveer 10 procent goedkoper dan bij een dealer. Maar als de auto dan aangeboden wordt voor de helft van de marktwaarde is dat wellicht te mooi om waar te zijn.

3. Controleer de transactiegeschiedenis van de verkoper om te kijken of ze goed bekend staan als het gaat om de verkoop van oldtimers, in het bijzonder de merken en modellen op de lijst. Als de verkoper een advertentie plaatst van een Chevrolet Corvette uit 1953 en hij daarvoor alleen nog maar camera’s heeft verkocht is het misschien beter om ergens anders verder te kijken.

4. Kijk uit bij verkopers die staan op betalingen via overschrijving. Het kan namelijk iemand zijn die een auto voor verkoop aanbiedt maar deze helemaal niet in bezit heeft. Dan plaatsen ze gewoon een foto van een auto die ze ergens op het internet gevonden hebben. Ze leggen vervolgens uit dat de auto in een ander land staat en dat de betaling per overschrijving dient te gebeuren. Zodra de verkoper het geld dan heeft ontvangen verdwijnt deze om nooit meer tevoorschijn te komen.

5. Pas op met veilingen die gebruik maken van foto’s waarvan het lijkt of ze uit een catalogus komen. Iemand die echt een auto wil verkopen zou ten minste de moeite kunnen doen om een foto van die te koop staande auto te nemen.

Artikel mede mogelijk gemaakt door GlasGarage; het contact om een voorruit te vervangen.