De perfecte elektrische fiets voor mijn vader.

Mijn vader wordt binnenkort zestig en nu willen we hem met de hele familie een mooi cadeau geven. Mijn moeder heeft de afgelopen tijd een beetje zitten vissen wat hij een leuk cadeau zou vinden. En nu blek dat hij graag een elektrische fiets zou willen hebben. Hij is de laatste tijd wat slechter ter been en sneller moe dus dat vonden we als familie ook een goed idee. Mijn vader heeft altijd veel gefietst en op deze manier kan hij dat ook blijven doen.

Zo kwam het dus dat ik afgelopen donderdag met mijn moeder naar de fietsenwinkel ging om ons te laten voorlichten. Waar moet je eigenlijk opletten bij een elektrische fiets en welke modellen zijn er eigenlijk? Ik moet zeggen dat we allebei echt verbaasd waren hoeveel keuze er al is in dit soort fietsen. Ik wist helemaal niet dat er zo veel verschillende fietsen zijn. En zoveel modellen nieuwe elektrische fietsen, hier het overzicht. Wat dat was een van de eerste vragen van de winkelier. Hij vroeg hoe mijn vader de fiets ging gebruiken.

Er zijn namelijk stadmodellen. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de stad. Ze zijn relatief licht en wendbaar wat erg gemakkelijk is in de stad. Ze zijn niet te groot en hebben een lichte motor waardoor ze niet te hard gaan in de stad. De stad is over het algemeen ook vlak, dus je hebt niet zoveel kracht nodig om bijvoorbeeld een helling op te komen. Daarnaast hadden de modellen in de winkel een goede stevige bagagedrager om tassen aan vast te maken. Handig voor de boodschappen.

Er waren ook speciale mountainbike elektrische fietsen. Juist het tegenovergestelde van de stadsfiets. Dit warenechte robuuste fietsen gemaakt voor stoere tochten in ruiger gebied. De banden waren ook dikker voor meer grip en de motor was relatief zwaar om echt te kunnen ondersteunen bij het sportieve fietsen. Als laatste liet hij ons de transportfiets zien. Die zaten er qua uiterlijk ene beetje tussenin. Ook stevig en robuust, maar wel gemaakt voor op vlak gebied. Deze fietsen hadden een wat stoerder uiterlijk met een stevig frame en stevige bagagedrager.

Mijn moeder en ik kozen uiteindelijk voor het stadsfietsmodel. Hier vind je alle nieuwe elektrische stadfietsen in de aanbieding. Mijn ouders wonen tenslotte in de stad en daar zal mijn vader hem ook het meeste voor gebruiken. Zo kan hij zijn dagelijkse ritjes naar de winkel gewoon blijven doen ook al wordt hij nu een dagje ouder.