Kan Verstappen dit seizoen nog meedoen om het wereldkampioenschap?

Er is op dit moment nog één Grand Prix te gaan voor we de zomerstop ingaan, dit is de Grand Prix van Hongarije op de Hungaroring. In deze zomerstop kunnen we de balans gaan opmaken over hoe alle teams en coureurs het hebben gedaan tijdens de eerste 12 van de 21 races, voordat er begin september weer geracet gaat worden op het circuit van Spa Francorchamps in België. Nu Max Verstappen twee van de laatste drie races gewonnen heeft wordt de vraag steeds meer gesteld of hij dit jaar nog mee kan strijden om het wereldkampioenschap, is deze vraag terecht?

De eerste GP’s van 2019

Hoewel Verstappen en Red Bull sterk begon aan het seizoen met een derde plek in Australië, zijn ze nooit echt in de buurt gekomen van de Mercedessen en soms zelfs de Ferrari’s. Verstappen heeft het met een derde plek in Barcelona en voor de rest alleen maar vierde en één vijfde plek uitstekend gedaan, volgens veel mensen is hij dan ook boven het niveau van zijn auto uitgestegen en heeft hij het absolute maximum uit zijn auto gehaald. Monaco was de eerste race waar Verstappen echt mee kon doen om de overwinning. Hij was tijdens de race misschien wel het snelste op het gebied van race pace maar op Monaco is het nou eenmaal heel moeilijk in te halen, zeker als er een overmachtige Mercedes voor je rijdt. Verstappen kwam in Monaco als tweede over de finish maar werd door een 5 seconde penalty uiteindelijk nog teruggezet tot de vierde plek. Mercedes won de eerste 8 Grand Prix’s en waren tijdens de kwalificaties en meestal ook op het gebied van race pace de veel snellere, toen kwam de GP van Oostenrijk.

De laatste drie GP’s

Waar Verstappen en Gasly tijdens de eerste 8 Grand Prix’s veel klaagde over een gebrek aan balans en grip, was dit door een nieuwe voorvleugel en enkele andere updates die in Oostenrijk werden ingezet ineens opgelost. De RB15 van Verstappen lag ineens veel beter op de weg, dat er meer grip en een betere balans was, was tijdens de race goed te merken. Hoewel de start dramatisch was, reed Verstappen uiteindelijk van de zevende naar de eerste plek. Vooral de tweede stint op de medium banden was zeer indrukwekkend, hij was duidelijk de snelste op het circuit en haalde op de baan beide Ferrari’s en de Mercedes van Bottas in. Hij reed contant binnen enkele ronden gaten van meerdere seconden op zijn concurrenten in, drie rondes voor het einde nam hij de eerste plek over van Charles Leclerc.

Tijdens de Grand Prix op silverstone was hij waarschijnlijk op de tweede plek geëindigd, ware het niet dat Vettel hem van de baan reed waardoor hij vijfde werd. Of hij mee kon doen om de overwinning zullen we nooit weten, omdat hij nooit echt zijn eigen race pace heeft kunnen rijden omdat hij constant in gevecht was met een Ferrari. Tijdens de laatste race op Hockenheim behaalde Verstappen in een knotsgekke regenrace weer de overwinning terwijl Mercedes in de race ontzettend veel pech had, Hamilton behaalde uiteindelijk maar 2 punten tegen de 26 van Verstappen. Door deze race heeft hij de laatste twee van de drie races gewonnen. De aankomende race in Hongarije is ook een baan met veel bochten, iets waar zowel de Mercedessen als de Red Bull goed in zijn. Het wordt verwacht dat Verstappen ook hier mee kan doen om de podiumplekken.

kan hij nog mee strijden om de titel?

Na de zomerstop volgt snel de vierde motorupdate van Honda, dit belooft een grote te zijn. Waarschijnlijk zal deze tijdens de Italiaanse Grand Prix op Monza achter in de Red Bull worden gelegd, in de wandelgangen wordt er verteld dat dit een update van minimaal 25 PK is, hiermee hopen ze het gat met de concurrerende motoren verder of misschien wel definitief te dichten. Nu de Red Bull steeds sneller lijkt te gaan en door de verbeterde motor die er in komt te liggen wordt er veel gepraat over dat Verstappen misschien nog wel tweede kan worden of zelfs Hamilton kan uitdagen voor de titel. Dit lijkt echter nogal vergezocht, aangezien Hamilton een voorsprong van 63 punten heeft en de Mercedes lijkt nu nog de snellere auto, ook zijn ze zeer betrouwbaar.

Verstappen zal waarschijnlijk nog wel veel kunnen strijden om overwinningen maar het gat met Hamilton lijkt op dit moment onoverbrugbaar, in de Formule 1 weet je het echter nooit. De hoop lijkt dus gevestigd op 2020. Onrealistisch is dit niet, aangezien Honda zich blijft doorontwikkelen en ook Red Bull lijkt hun weg te hebben gevonden in de nieuwe aerodynamische reglementen. Het is dus te hopen dat Red Bull in 2020 sterk uit de winter komt, vaak lopen ze tijdens de wintertests en het eerst gedeelte van het seizoen teveel achter op de concurrenten, een achterstand die ze naarmate het seizoen vordert meestal weten te dichten.