Mijn ervaringen Porsche 997 4S Coupe 2009 importeren uit België

Het WK voetbal is nu reeds beginnen. Nederland is er niet bij. België wel. De Belgen doen het niet alleen op voetbal vlak beter. Ook qua auto’s lijkt het daar een stuk fijner land te zijn. Een paar maanden terug zat ik namelijk een beetje te browsen op het internet. Stuitte ik op de site AutoScout24.be. Beetje rondneuzen. Kwam ik ineens een super dikke Porsche tegen. Voor minder dan halve ton! Echt waar. Het eerste dat ik deed was mezelf even in de arm knijpen. Van de verbazing bekomen, zag ik dat de Porsche maar net over de grens stond. Heel ver rijden was het dus ook niet (ik woon in Brabant).

Contact opgenomen met de verkoper. En wilde de bolide wel eens in levende lijve aanschouwen. Leuke verkoper, aardige vent. Test ritje was mogelijk en ik was direct om kan ik je vertellen. Een week of twee later heb ik de uiteindelijke aankoop verricht. Wat papierwerk. Zelf de auto opgehaald en naar NL gereden. Nu paar maanden verder geen spijt van de aankoop. Deze auto had ik never nooit in Nederland kunnen aanschaffen, veel te duur! Maar zelfs met BPM enzo en extra werk is het nog de moeite waard om die auto bij onze zuiderburen te scouten en op te halen. Een collega van werk heeft dit zelfde gedaan maar dan in Duitsland. Ook dat was een goede ervaring voor hem. Ikzelf heb daar geen zin in, ik kan die Duitsers niet uitstaan. Ik spreek ook 0.0 Duits, dus dat is sowieso problematisch.

Enfin een neef van mij die heeft helemaal niets met auto’s. Maar hij heeft er wel een nodig om naar werk te rijden. Hij wou dus gewoon een gedegen auto voor een zo voordelig mogelijke prijs. Hij heeft wel enige voorkeur voor Renault als francofiel zijnde. Ach we zullen maar zeggen alle mensen kennen gebreken. Enfin hij heeft maar weinig tijd en dus weinig kaas gegeten van auto zaken. Hij koos er dus voor om een 2e hands auto (Renault) uit België te laten importeren. Uitbesteden aan een professioneel bedrijf dus. Dat ging super vlot. En kostte ook relatief weinig. De kosten van het laten importeren werden er makkelijk uitgehaald.

Ik zit er over na te denken. Ik dan de volgende keer dat ik een nieuwe auto nodig heb. Dat ik dan ook een Porsche laat importeren uit buitenland. Waarom niet? Het leven is kort toch.