Tweedehands auto’s te koop – tips voor online veilingen

1. Vraag de eigenaar of je de auto mag bekijken. Mensen die zelf niet de eigenaar zijn van de auto zullen naar alle waarschijnlijkheid weigeren. Zelfs als je geen plannen hebt om een bezoekje af te leggen, kan een verzoek om dit te doen je een aanwijzing geven hoe het hier mee staat.

2. Let op bij een auto die eigenlijk te goedkoop wordt aangeboden qua model en staat van onderhoud. Normaliter kosten auto’s die via online veilingen worden verkocht ongeveer 10 procent goedkoper dan bij een dealer. Maar als de auto dan aangeboden wordt voor de helft van de marktwaarde is dat wellicht te mooi om waar te zijn.

3. Controleer de transactiegeschiedenis van de verkoper om te kijken of ze goed bekend staan als het gaat om de verkoop van oldtimers, in het bijzonder de merken en modellen op de lijst. Als de verkoper een advertentie plaatst van een Chevrolet Corvette uit 1953 en hij daarvoor alleen nog maar camera’s heeft verkocht is het misschien beter om ergens anders verder te kijken.

4. Kijk uit bij verkopers die staan op betalingen via overschrijving. Het kan namelijk iemand zijn die een auto voor verkoop aanbiedt maar deze helemaal niet in bezit heeft. Dan plaatsen ze gewoon een foto van een auto die ze ergens op het internet gevonden hebben. Ze leggen vervolgens uit dat de auto in een ander land staat en dat de betaling per overschrijving dient te gebeuren. Zodra de verkoper het geld dan heeft ontvangen verdwijnt deze om nooit meer tevoorschijn te komen.

5. Pas op met veilingen die gebruik maken van foto’s waarvan het lijkt of ze uit een catalogus komen. Iemand die echt een auto wil verkopen zou ten minste de moeite kunnen doen om een foto van die te koop staande auto te nemen.

Artikel mede mogelijk gemaakt door GlasGarage; het contact om een voorruit te vervangen.